IMKONIYATI CHEKLANGAN O‘QUVCHILARNI MAISHIY TEXNIKA TA’MIRLASH KASBIGA YO‘NALTIRISHDA AMALIY MASHG‘ULOTLARNING ROLI - Kengashev G‘ayrat Mardiyevich (Economics, management, and digital innovation in education: contemporary trends and approaches, 2025)
Ushbu maqolada imkoniyati cheklangan o‘quvchilarni maishiy texnika ta’mirlash kasbiga yo‘naltirishda amaliy mashg‘ulotlarning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Amaliy mashg‘ulotlarning bosqichma-bosqich tashkil etilishi, ishlab chiqarish ta’lim ustasining kasbiy yondashuvi, moslashtirilgan texnik sharoitlar, o‘quvchilarning individual xususiyatlariga qarab metod tanlash zarurati haqida fikr yuritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning psixologik qo‘llab-quvvatlanishi, ularning ijtimoiylashuvi, mustaqil ishlashga tayyorlanishi va jamiyatga moslashuvi jarayonlarida amaliy darslarning tutgan o‘rni tahlil qilingan. Maqola o‘z ichiga metodik tavsiyalarni ham olgan bo‘lib, ishlab chiqarish ta’lim ustalari uchun amaliy qo‘llanma vazifasini o‘tashi mumkin.