RAUF PARFI IJODINING ADABIYOTSHUNOSLIKDA O’RGANILISHI - Norboyeva Zarina Yusuf qizi (Economics, management, and digital innovation in education: contemporary trends and approaches, 2025)
Mazkur maqola o‘zbek modern she’riyatining yirik namoyandasi Rauf Parfi ijodini zamonaviy adabiyotshunoslik nazariyalari kontekstida qayta talqin qiladi. Shuningdek, shoir ijodining fenomenologik tahlili, estetik konseptning shakllanish omillari, postmodern paradigmadagi tasviriy fikrlash xususiyatlari ochib beriladi. Shoir she’rlari zamonaviy estetik oqimlar bilan uzviy bog‘liq holda o‘rganilib, uning ijodiy tizimidagi “ruhiy poetsiya”, “ichki rezonans” kabi kategoriyalar nazariy jihatdan asoslanadi. Maqola yakunida Rauf Parfi merosining yangi kontekstlarda o‘qilishi uning poetikasini yangi ilmiy paradigmalar orqali interpretatsiya qilish zarurati bilan asoslanadi.