ZAMONAVIY TA’LIM RIVOJIDA MENING HISSAM: TAKLIF VA ISTIQBOL REJALAR - Maqsudbekova Malika Adxamdjanovna (Economics, management, and digital innovation in education: contemporary trends and approaches, 2025)
XXI asr insoniyat tarixida bilim va texnologiyalar asri sifatida qayd etilmoqda. Bugungi kunda har bir jamiyatning rivojlanish darajasi bevosita uning ta’lim tizimi bilan belgilanadi. Zero, ta’lim - bu shunchaki bilim berish jarayoni emas, balki insonni jamiyatga, mehnat bozoriga, hayotga tayyorlaydigan eng muhim ijtimoiy institutdir. Shu bois ta’lim sohasida yangilanish, innovatsiyalar va shaxsiy hissa kiritish masalasi har bir ongli fuqaroning, xususan yosh avlodning dolzarb vazifasiga aylanmoqda. Mazkur maqolada aynan hozirgi globallashuv davrida maktab direktori sifatida zamonaviy ta’lim jarayoniga o‘z hissamni qo‘shish, uni isloh etish va takomillashtirish borasida bir qator taklif va istiqbol rejalarni ilgari suririshga qaror qildim.