“SOVET DAVRIDAN KEYINGI O‘ZBEKISTONDA TEXNIKA YUTUQLARI, ILMIY MAKTABLAR VA ZAMONAVIY INNOVATSION YO‘NALISHLARNING SHAKLLANISHI” - Tursunmuhammadov Bunyodjon Komiljon o‘g‘li (Economics, management, and digital innovation in education: contemporary trends and approaches, 2025)
Mazkur maqolada mustaqillik yillarida O‘zbekiston Respublikasida texnik taraqqiyot, ilmiy maktablarning rivojlanish bosqichlari va innovatsion g‘oyalarning shakllanish jarayoni chuqur tahlil qilingan. Sovet davridan meros bo‘lib qolgan texnika va muhandislik infratuzilmasining yangi sharoitda qayta baholanishi, milliy kadrlar tayyorlash tizimining takomillashuvi hamda raqamli iqtisodiyot davrida texnologik tafakkurning yangilanishi asoslab berilgan. Tadqiqotda davlat siyosatidagi texnik islohotlar, Prezident farmonlari, ilmiy-texnik dasturlar, ishlab chiqarish va ta’lim o‘rtasidagi integratsiya, shuningdek xalqaro hamkorlikning roli ilmiy jihatdan o‘rganilgan. Maqolada texnik fanlarning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni, ularning sotsial va iqtisodiy ahamiyati, hamda kelajakdagi istiqbollari haqida ham ilmiy asoslangan xulosalar keltiriladi.