KATTA KORXONALARDA INSON RESURSLARINI BOSHQARISH TIZIMINI RAQAMLASHTIRISH - Kamoldin Kenjayev Paxriddin o’g’li (Economics, management, and digital innovation in education: contemporary trends and approaches, 2025)
So‘nggi yillarda global mehnat bozori keskin raqobatga yuz tutmoqda va inson resurslarini boshqarish (HRM) jarayonlari tubdan o‘zgarib bormoqda. Ayniqsa, katta korxonalarda minglab xodimlar faoliyatini boshqarish, ularning samaradorligini tahlil qilish va motivatsiya tizimini shakllantirish murakkab boshqaruv yondashuvlarini talab etadi. Shu nuqtada raqamli texnologiyalar — sun’iy intellekt (AI), katta ma’lumotlar (Big Data) hamda HR Analytics tizimlari HR menejmentning ajralmas qismiga aylanmoqda. Tadqiqotning dolzarbligi shundaki, raqamlashtirilgan HRM tizimi korxona ichki jarayonlarini avtomatlashtiradi, inson omilidan kelib chiqadigan xatolarni kamaytiradi hamda xodimlar salohiyatidan to‘liq foydalanish imkonini yaratadi. Natijada, bunday tizimlar katta korxonalarning raqobatbardoshligini oshirish, xodimlar sadoqatini kuchaytirish va strategik rivojlanishni tezlashtirishda hal qiluvchi omil bo‘lib xizmat qiladi.