OLIY TA’LIM BOSHQARUVIDA INNOVATSION MENEJMENT YONDASHUVLARINING SHAKLLANISHI - Xurramov Orifjon Shavkatjonovich (Economics, management, and digital innovation in education: contemporary trends and approaches, 2025)
Maqolada oliy ta’lim tizimi boshqaruvida innovatsion menejment yondashuvlarining shakllanish jarayoni va ularning amaliy ahamiyati tahlil qilingan. Innovatsion boshqaruv ta’lim muassasalari faoliyatini samarali tashkil etish, raqobatbardoshlikni ta’minlash va inson kapitalini rivojlantirishda muhim omil sifatida ko‘riladi. Tadqiqotda boshqaruvning tizimli, strategik, raqamli va inson markazli yondashuvlari asosida innovatsion modelning shakllanish bosqichlari yoritilgan. Natijalar oliy ta’lim muassasalari uchun zamonaviy menejment madaniyatini shakllantirish, rahbarlik faoliyatini modernizatsiya qilish va strategik rivojlanishni boshqarishda yangi ilmiy yo‘nalishlarni belgilaydi.