SAUDIYA ARABISTONINING YAQIN SHARQ MINTAQASIDAGI GEOSIYOSIY MANFAATLARI - Sharipova Dildora Anvar qizi (Economics, management, and digital innovation in education: contemporary trends and approaches, 2025)
Saudiya Arabistoni Yaqin Sharqning xalqaro siyosatida muhim rol o'ynagan Yaqin Sharq davlatidir. Bu mintaqadagi eng yirik iqtisodiyotlardan biri va dunyodagi 20 ta eng yirik iqtisodiyotni o'z ichiga olgan davlatlardan biridir. Bundan tashqari, Saudiya Arabistoni eng yirik neft ishlab chiqaruvchi va eksport qiluvchi hisoblanadi va yeer yuzida ma'lum bo'lgan butun dunyoning neft zaxiralarining to'rtdan bir qismidan ko’prog’iga egalik qiladi. Bundan tashqari, u Islomdagi ikki muqaddas joy, Makka va Madinaning uyidir.