SA’NAT TERAPIYASI: STRESSNI YENGISHDA RASM CHIZISHNING O‘RNI - Abduolimova Ma'sumaxon Lutfullo qizi (Economics, management, and digital innovation in education: contemporary trends and approaches, 2025)
Ushbu maqolada san’at terapiyasining inson ruhiy holatini barqarorlashtirish va stressli holatlardan chiqishdagi ahamiyati yoritib beriladi. Ayniqsa, rasm chizish faoliyatini hissiy nobarqarorlik va tanglikni yo‘qotishda hamda ijobiy hissiyotlarni uyg‘otishda qanday o‘rni borligi tahlil qilinadi. Maqolaning asosiy maqsadi san’at orqali shaxsning ichki hissiyotlari va tashqi reflekslari bilan muvozanatini tiklash, o‘zini ijodiy ifoda etish va psixologik sog‘lomlikni mustahkamlash imkoniyatlarini ko‘rsatib berishdan iborat.