XX ASR O‘ZBEK RASSOMLARI IJODIDA MILLIY RANGTASVIR MAKTABI. - Mamadjanov Baxtiyor Usubjanovich; Abdulohudova SaodatRasuljon qizi (Economics, management, and digital innovation in education: contemporary trends and approaches, 2025)
Mazkur maqolada XX asr o‘zbek rangtasvir san’atining shakllanish jarayoni, uning rivojlanish bosqichlari va milliy badiiy an’analar bilan uyg‘unlashuvi tahlil qilinadi. O‘zbekiston rassomlarining ijodida milliy ruh, rang madaniyati va zamonaviy estetik tafakkurning o‘zaro bog‘liqligi yoritilgan. Shuningdek, rangtasvirda xalqona motivlar, ramziy obrazlar va milliy qadriyatlarning ifoda usullari tahlil etiladi.