PROFILАKTIKА INSPEKTORINING ILGАRI SUDLАNGАN SHАHSLАR BILАN MАNZILLI ISHLАSH FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH - To‘lqinov Diyorbek Аlisher o‘gʼli; Utepov Dilmurod Sheraliyevich (Economics, management, and digital innovation in education: contemporary trends and approaches, 2025)
Profilaktika ispektorining ilgari sudlangan shaxslar o‘rtasidagi huquqbuzarliklar profilaktikasi faoliyati – bu jinoyat sodir etganligi uchun sudning hukmiga asosan jinoiy jazoni o‘tab chiqqan shaxslar bilan olib boriladigan huquqbuzarliklarning umumiy, maxsus, yakka tartibdagi hamda viktimologik profilaktikasining ichki ishlar organlarining boshqa soxaviy xizmatlari va keng jamoatchilik bilan hamkorlikdagi ijtimoiy, huquqiy, tashkiliy, psixologik va pedagogik chora-tadbirlardan iborat faoliyat tushuniladi. Bu faoliyat bevosita ilgari sudlangan shaxsga qaratilishi bilan o‘ziga xos ahamiyatga egadir.