PROFILAKTIKA INSPEKTORINING MAHALLA HUQUQ TARTIBOT MASKANIDA HUQUQBUZARLIKLARNING OLDINI OLISH FAOLIYATI - Tursunov Samandarbek Xursanjon oʻgʻli (Economics, management, and digital innovation in education: contemporary trends and approaches, 2025)
Huquq tartibot tizimining samarali ishlashi jamiyatda barqarorlik va tinchlikni ta’minlashning muhim omillaridan biridir. Ayniqsa, mahalla darajasidagi huquqbuzarliklarni o‘z vaqtida aniqlash va oldini olish profilaktika inspektorlarining zimmasidagi asosiy vazifalardan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada profilaktika inspektorining mahalla huquq tartibot maskanida huquqbuzarliklarning oldini olishdagi roli, faoliyati va samaradorligini oshirish yo‘llari tahlil qilinadi.