PROFILAKTIK HISOBGA OLISH FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH - Meliboyev Asadbek Ilhomjon oʻgʻli (Economics, management, and digital innovation in education: contemporary trends and approaches, 2025)
Jinoyatchilikni oldini olish tizimida profilaktik hisobga olish muhim o‘rin tutadi. Bu jarayon jinoyat sodir etishga moyil shaxslar va oilalarni aniqlash, ularni nazorat qilish hamda ularga profilaktik yordam ko‘rsatish orqali jinoyatlar sonini kamaytirishga qaratilgan. Biroq, amaliyotda profilaktik hisobga olish faoliyatida samaradorlikni oshirish uchun bir qator muammolar va takomillashtirish imkoniyatlari mavjud. Ushbu maqolada profilaktik hisobga olish faoliyatining ahamiyati, yuzaga kelayotgan qiyinchiliklar va ularni takomillashtirish yo‘llari tahlil qilinadi.