JAHON MAMLAKATLARI TA'LIM TIZIMINING INTEGRATSIYALASHUVI - Fozilova Nasiba Irisbek qizi (Economics, management, and digital innovation in education: contemporary trends and approaches, 2025)
Ushbu maqolada jahon mamlakatlarining ta’lim tizimlarini integratsiyalashuvi jarayoni, uning asosiy bosqichlari, yo‘nalishlari va ta’sir omillari tahlil qilinadi. Maqolada global ta’lim makonining shakllanishi, xalqaro ta’lim standartlari, Bolonya jarayoni, UNESCO, OECD, va boshqa xalqaro tashkilotlarning roli yoritilgan. Shuningdek, turli mamlakatlar tajribasi asosida ta’lim tizimlarining o‘zaro uyg‘unlashuvi, kredit-modul tizimining kengayishi, akademik mobillik, raqamli texnologiyalar va onlayn ta’lim integratsiyasi jarayonlari tahlil qilinadi. O‘zbekiston ta’lim tizimining xalqaro integratsiyaga qo‘shilayotgan hozirgi holati ham yoritilib, istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlariga baho beriladi.