IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHDA JAHON TAJRIBASI - Umarjon Yo’ldoshev Komoljon o’g’li (Economics, management, and digital innovation in education: contemporary trends and approaches, 2025)
Maqolada iqtisodiyotni rivojlantirishda turli mamlakatlarning tajribalari tahlil qilinadi. Xususan, AQSh, Germaniya, Yaponiya, Janubiy Koreya va Xitoyning iqtisodiy siyosatidagi ustuvor yo‘nalishlar, innovatsiyalarni joriy etish va inson kapitaliga sarmoya kiritishdagi yondashuvlari o‘rganilgan. O‘zbekiston iqtisodiyotini modernizatsiya qilish jarayonida ushbu tajribalarni qo‘llash imkoniyatlari ham yoritilgan.