MODERNIZMNING MILLIY GRAFIKA SANʼATIGA TAʼSIRI (TURKISTON DAVRI MISOLLARIDA) - Vasikdjanovna Nigora Yusupova (Economics, management, and digital innovation in education: contemporary trends and approaches, 2025)
Maqolada modernizm yo‘nalishining milliy grafika sanʼatiga ko‘rsatgan taʼsiri Turkiston davri misollarida tahlil qilinadi. XX asr boshlarida Yevropada vujudga kelgan modernistik qarashlar O‘rta Osiyoda, jumladan Turkiston hududidagi milliy vizual madaniyat va grafika sanʼatiga taʼsir ko‘rsatgan. Maqolada modernistik estetikaning milliy ornament, kompozitsiya va tipografika orqali ifodalanishi hamda Turkiston davri fotosurat va bosma anʼanalari orqali shakllangan vizual tizim tahlil qilinadi.