KON MASSASINI TASHISH JARAYONLARIDA KARYER ATMOSFERASIGA CHANG AJRALISHINI KAMAYTIRISH - F.R. Usmonov (Modern World Education: New Age Problems – New solutions, 2025)
Mazkur maqolada ochiq kon ishlarida turli transport vositalari avtomobil, temir yo‘l va konveyer transporti qo‘llanilganda hosil bo‘ladigan changlanish jarayonlari va unga qarshi kurashish texnologiyalari tahlil qilingan. Avtomobil yo‘llarida suv sepish, yo‘l qoplamasini yaxshilash va yopishqoq moddalar bilan ishlov berish kabi changga qarshi choralar keltirilgan. Konveyer transportida changni yopqichlar, aspiratsion tizimlar va gidrochangsizlantirish orqali kamaytirish yo‘llari bayon etilgan. Temiryo‘l transportida esa yuk sirtini ho‘llash va mustahkamlash orqali changlanishni kamaytirish usullari yoritilgan. Maqolada shuningdek, changga qarshi usullarni baholovchi texnik ko‘rsatkichlar, formulalar va grafikalar taqdim etilgan.