ПРОФИЛАКТИКА ИНСПЕКТОРИНИНГ ТАЛАБАЛАР ТОМОНИДАН СОДИР ЭТИЛАЁТГАН ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАРНИНГ МАХСУС ПРОФИЛАКТИКАСИ ЧОРА-ТАДБИРЛАРИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Турғунбоев Сардор Пўлатжон ўғли (Modern World Education: New Age Problems – New solutions, 2025)
Ушбу мақолада профилактика инспекторининг шахснинг ҳаёти ва соғлигига қарши жиноятларнинг виктимологик профилактикасини ташкил этиш фаолиятининг этишнинг тушунчаси, аҳамияти, ўзига хос хусусиятлари, виктимологик профилактиканинг жабрланишнинг олдини олиш ҳамда ҳуқуқбузарликлар барвақт профилактикасидаги ўрни ва аҳамияти, шунингдек профилактика инспекторининг шахснинг ҳаёти ва соғлигига қарши жиноятларнинг виктимологик профилактикасини такомиллаштириш юзасидалан илмий асослантирилган таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган ҳамда амалиётдаги муаммо ва камчиликлар ўрганилган.