O’SMIRLIK DAVRINING PSIXOLOGIK MUAMMOLARI - Maxmudova Zilola (Modern World Education: New Age Problems – New solutions, 2025)
Ushbu maqolada o‘smirlik davri — inson hayotidagi o‘ziga xos va murakkab bosqich bo‘lib, jismoniy o‘zgarishlar bilan birga psixologik muammolari haqida ma’lumot berilgan. O‘smirlarning o‘zlikni anglashdagi qiyinchiliklari, kayfiyatning tez-tez o‘zgarishi, oilaviy va do‘stlar bilan munosabatlardagi ziddiyatlar tahlil qilinadi. Shuningdek, psixologlar va olimlarning tadqiqotlari asosida ushbu muammolarni yengillashtirish va o‘smirlarni qo‘llab-quvvatlash usullari ko‘rib chiqiladi. Natijalar o‘smirlar bilan ishlovchi ota-onalar, pedagoglar va mutaxassislar uchun amaliy tavsiyalar sifatida foydali bo‘lishi mumkin.