G‘AZABNI BOSHQARISH PSIXOLOGIYASI - Karimova Mehribon (Modern World Education: New Age Problems – New solutions, 2025)
Ushbu maqolada g‘azabni boshqarish psixologiyasining mazmuni, uning shakllanishiga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar izohlanadi. Shaxs g‘azabni qanday qabul qilishi, uni baholashi va ifodalashi psixologik farovonlik bilan bevosita bog‘liqligi asoslab beriladi. Shu jarayonda kognitiv-behavoral yondashuv, emotsional intellekt va samarali muloqot ko‘nikmalarining o‘rni alohida tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari g‘azabni ongli va konstruktiv boshqarish shaxslararo munosabatlarni mustahkamlashi, stressni kamaytirishi hamda ijtimoiy moslashuvni yaxshilashini ko‘rsatadi.