ZAMONAVIY TA’LIM TEXNOLOGIYALARINING O‘QITISH METODIKASIGA TA’SIRI: KONSEPTUAL YONDASHUV. - Xaydarova Marguba Xasanboyevna (Modern World Education: New Age Problems – New solutions, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim texnologiyalarining o‘qitish metodikasiga ta’siri konseptual jihatdan tahlil qilinadi. Raqamli pedagogika, interaktiv metodlar, sun’iy intellekt, masofaviy ta’lim, AR/VR texnologiyalari va kompetensiyaviy yondashuvning metodik jarayonni qayta dizaynlashdagi roli yoritiladi. Tadqiqotda o‘zgarayotgan ta’lim muhiti sharoitida darsni loyihalash, baholash va ta’limiy muloqot mexanizmlarining transformatsiyasi izohlanadi. Maqola zamonaviy texnologiyalar ta’lim sifatiga, o‘quv faoliyatini faollashtirishga, o‘qituvchilar metodik madaniyatiga ko‘rsatadigan ta’sirni ilmiy asosda yoritib, amaliy takliflar beradi.