INKLYUZIV TA’LIMDA BOLALARGA TASVIRIY SAN’ATNI O‘RGATISH VA O‘ZIGA XOS UYG‘UNLIGINI SHAKLLANTIRISH. - Abduraxmanova Roziya Ulug’bek qizi (Modern World Education: New Age Problems – New solutions, 2025)
Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim sharoitida bolalarga tasviriy san’atni o‘rgatishning pedagogik-psixologik jihatlari, individual ehtiyojlar asosida moslashtirilgan metodlar, integratsiya va uyg‘unlik tamoyillari tahlil qilinadi. San’at orqali sensor, emotsional va ijtimoiy rivojlanishni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari yoritiladi. Inklyuziv muhitda tasviriy faoliyatning terapevtik, motivatsion va kommunikativ funksiyalari ko‘rsatilib, amaliy tavsiyalar beriladi.