MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA EKOLOGIK ONGNI SHAKLLANTIRISH METODLARI - Qurbonaliyeva Mardona Ulugʻbek qizi (Modern World Education: New Age Problems – New solutions, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ekologik ongni shakllantirishning nazariy asoslari, pedagogik ahamiyati hamda samarali metodlari yoritilgan. Tadqiqotda ekologik tarbiyaning mazmuni, shakllari va vositalari ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Maktabgacha ta’lim muassasalarida ekologik tarbiyani tashkil etishda interfaol, tajribaviy va faoliyatga yo‘naltirilgan metodlarning ahamiyati asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari ekologik ongni shakllantirishda tizimli yondashuv zarurligini ko‘rsatadi.