PODAGRA KASALLIGIDA KOMPLEKS JISMONIY REABILITATSIYA DASTURLARINING ROLI VA SAMARADORLIGI - Saydazimova Iroda Murodjon qizi; Xidoyatova Muxlisa Raxmatillayevna (Modern World Education: New Age Problems – New solutions, 2026)
Ushbu tezisda podagra bilan kasallangan bemorlarning hayot sifatini yaxshilashda kompleks jismoniy reabilitatsiya choralarining ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda dori vositalari bilan bir qatorda kinezoterapiya, kardiomashqlar va maxsus parhezning bo‘g‘imlar harakatchanligiga hamda siydik kislotasi metabolizmiga ta’siri o‘rganilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, tizimli reabilitatsiya dasturi kasallik qaytalanishini 35% gacha kamaytiradi.