QARINDOSHLAR O‘RTASIDAGI NIKOH VA IRSIY KASALLIKLAR XAVFI: GENETIK TAHLIL VA TIBBIY OQIBATLAR - Asraqulova Ra’noxon Xolmatovna (Modern World Education: New Age Problems – New solutions, 2026)
Ushbu maqolada, yaqin qarindoshlar (konsanguin) o‘rtasidagi nikohning genetik oqibatlari, resessiv kasalliklarning avloddan-avlodga o‘tish mexanizmlari va populyatsiya salomatligiga ta’siri yoritilgan. Tadqiqotda autoso-resessiv genlarning gomozigot holatga o‘tish ehtimolligi va bu jarayonning tug‘ma nuqsonlar shakllanishidagi roli tahlil qilinadi.