PYTHON DASTURLASH TILIDA AIOGRAM KUTUBXONASI - A.R.Rajabov (Modern World Education: New Age Problems – New solutions, 2025)
Ushbu maqolada Python dasturlash tilida Telegram botlarini yaratish uchun keng qo‘llaniladigan Aiogram kutubxonasi haqida batafsil ma’lumot beriladi. Aiogram — bu asinxron Telegram Bot API bilan ishlaydigan kutubxona bo‘lib, yuqori samaradorlik va modul tuzilmasi bilan ajralib turadi. Maqolada Aiogram kutubxonasining asosiy imkoniyatlari, komponentlari, asinxron dasturlashdagi o‘rni hamda uni amaliyotda qo‘llash misollari yoritilgan. Shuningdek, oddiy bot yaratish jarayoni bosqichma-bosqich ko‘rib chiqilib, kutubxonaning afzalliklari va qo‘llanilish sohalari haqida xulosa chiqariladi. Mazkur maqola dasturchilar, IT sohasida o‘qiyotgan talabalar va Telegram bot yaratishga qiziqqanlar uchun foydalidir.