YOSH DAVRLARI PSIXOLOGIYASI VA PEDAGOGIK PSIXOLOGIYADA YOSH DAVRLARINI TABAQALASH MUAMMOLARI - Xongeldiyeva Dildora Shuxratovna (Modern World Education: New Age Problems – New solutions, 2025)
Maqolada yosh davrlari psixologiyasi hamda pedagogik psixologiyada yosh davrlarini tabaqalash muammolari tahlil qilinadi. Inson shaxsining rivojlanishi uzluksiz jarayon bo‘lib, uni turli yosh bosqichlariga ajratish ilmiy va pedagogik jihatdan katta ahamiyatga ega hisoblanadi. Maqolada yoshni aniqlash mezonlari, biologik, ijtimoiy va psixologik omillarning o‘zaro ta’siri, har bir davrning o‘ziga xos psixik xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek, turli olimlarning yosh davrlarini tasniflash qarashlari solishtirilib, tabaqalashdagi muammoli jihatlar tahlil qilingan.Maqola natijalari pedagogik amaliyotda yoshga mos metodlarni tanlash, shaxsning individual imkoniyatlarini rivojlantirish va ta’lim samaradorligini oshirish uchun ilmiy asos yaratadi.