MATEMATIKANI O‘QITISHNING AMALIY VA NAZARIY MASALALARI - Xolmuhammedova Zumradxon Baxtiyorovna (Modern World Education: New Age Problems – New solutions, 2025)
Fan va axborot-kommunikatsiya texnologiyalari rivojlangan hozirgi kunda ta’lim jarayoniniga ilg`or pedagogik texnologiyalar, oqitishning kompyuterli dasturiy hamda texnik vositalarini tadbiq qilish - ta’lim samaradorligini oshirishning muhim omili hisoblanadi. Xususan, matematika fanini o`qitishda turli elektron didaktik ishlanmalar tayyorlash va ularni bevosita ta`lim jarayoniga qo`llash orqali ta`lim-tarbiya sifatini yanada oshirishga zamin yaratadi. Ushbu maqola aynan shunday jarayonlarni o`rganishga bag`ishlangan bo`lib, unda matematika fanini o’qitishning amaliy va nazariy masalalari haqida mulohaza yuritilgan.