ELEKTROLIT ERITMALAR NAZARIYASI VA AMALIY AHAMIYATI - Naimova Ferangiz Abdurasul qizi (Modern World Education: New Age Problems – New solutions, 2025)
Ushbu ishda elektrolit eritmalarning dissotsiatsiya jarayonlari, ionlarning fizik-kimyoviy xossalari va ularning eritmadagi o‘zaro ta’sir mexanizmlari yoritilgan. Arrhenius nazariyasi, elektrolyutik o‘tkazuvchanlik va elektrolit eritmalarining kollegativ hamda termodinamik xossalari ilmiy asosda ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, elektrolit eritmalarining sanoat, tibbiyot, energetika va qishloq xo‘jaligidagi amaliy qo‘llanilish yo‘nalishlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari elektrolit eritmalar nazariyasining zamonaviy texnologiyalar rivojidagi o‘rni va ahamiyatini ko‘rsatib beradi.