BOSQICHLI AUDITLARNI TAKOMILLASHTIRISH VA MODELLASHTIRISH - Xoldarov Jamshidbek Xusniddin o’g’li; Olimov Xurshidbek Ozodbek o’g’li; Mamirjonov Eldorbek Elmurodjon o’g’li (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Bosqichli auditni - ishlab chiqarishdagi sifat menejmenti tizimi bo'lib, qayta ishlash, mijozlar shikoyatlari, qimmat mahsulotlarni qaytarib olish va obro'ga zarar etkazish kabi muhim xavflardan himoya auditlarni qo'shish uchun mo'ljallangan. Ushbu maqolada bosqichli audit tushunchasi, uning asosiy metodlari va qo‘llanilish sohalari ko‘rib chiqiladi. Layer audit jarayoni axborot tizimlari, muhandislik va ishlab chiqarish sohalarida sifatlilikni oshirish hamda xatoliklarni aniqlash uchun muhim vosita hisoblanadi. Tadqiqot davomida qatlam auditi metodlari tahlil qilinib, ularning samaradorligi va amaliy natijalari muhokama qilinadi.Yakuniy ishlab chiqarish natijasi o'rniga, u mahsulotlarning qanday ishlab chiqarilganligi va ishlab chiqarilganligini tekshirishga qaratilgan. Bosqichli - jarayon auditlari bilan ishlab chiqarishdagi yuqori xavfli qadamlar belgilangan spetsifikatsiyalardan chetga chiqmasligini ta'minlash uchun auditorlarning turli "bosqichlari", jumladan xodimlar va xodimlarga aynan bir xil auditlar to'plami tayinlanadi. Shuningdek jarayon yoki tizimning tuzilgan va tizimli auditidir. lPA jarayonlar talablariga muvofiqligini baholash uchun standart nazorat ro'yxatidan foydalanadigan o'qitilgan auditorlar tomonidan o'tkaziladi. Ular sifat nazoratining muhim qismidir va xavfsizlik, samaradorlik va mahsuldorlikni oshirishga yordam beradi. lPA turli sohalarda, jumladan, ishlab chiqarish, sog'liqni saqlash va qurilishda qo'llaniladi. LPA ning asosiy afzalligi shundaki, u jarayonning zaif tomonlarini va muammolarning asosiy sabablarini aniqlashga yordam beradi, shuning uchun ularni hal qilish mumkin. qo'shimcha ravishda, bosqichli auditlar jarayon talablariga muvofiqligini ta'minlashga va vaqt o'tishi bilan jarayonning ishlashini yaxshilashga yordam beradi.