ELEKTROMAGNIT TO‘LQINLARNING NURLANISHI - M.X. Boboqulova (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Mazkur maqolada elektromagnit to‘lqinlarning nurlanish jarayoni, uning fizik asoslari, turlari va qo‘llanilish sohalari tahlil qilinadi. Elektromagnit nurlanishning tabiiy va sun’iy manbalari, ularning xususiyatlari hamda texnik va ilmiy sohalardagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, elektromagnit to‘lqinlarning inson hayoti va atrof-muhitga ta’siri ham ko‘rib chiqiladi.