PEDAGOGIK KASBINING SATHLARINI TASHKIL ETUVCHI KOMPOTENSIYALAR - Ikromova Sitora Akbarovna (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Ushbu maqolada pedagogik kasbning turli sathlarini tashkil etuvchi asosiy kompetensiyalar tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim jarayonida o‘qituvchilardan nafaqat nazariy bilim, balki kasbiy, metodik, kommunikativ va innovatsion kompetensiyalarga ega bo‘lish talab etiladi. Pedagogning kasbiy rivojlanishi ushbu kompetensiyalarni shakllantirish va doimiy ravishda takomillashtirib borish bilan bog‘liq. Maqolada pedagogik kompetensiyalarning tarkibi, ularni rivojlantirish yo‘llari va ta’lim sifati bilan bog‘liqligi yoritiladi.