BILIMLARNI BAHOLASHNING TEST USULI. - Ikromova Sitora Akbarovna (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Mazkur maqolada bilimlarni baholashning test usuli, uning afzalliklari va qo‘llash tamoyillari yoritiladi. Test usuli ta’lim jarayonida talabalar bilim darajasini tez va aniq baholash imkonini beradi. Ushbu usulning samaradorligi uning obyektivligi, operativligi va natijalarni tahlil qilish qulayligi bilan bog‘liq. Shuningdek, maqolada test tuzilishining asosiy prinsiplari, test topshiriqlarining turlari hamda ularni ishlab chiqish jarayoni haqida ma’lumot beriladi.