EGOIZM VA ALTURIZM TUSHUNCHALARI - Toshmurodova Mahliyo Xolmo’min qizi; Shomurotov Ulugbek Melikboboyevich (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Maqola “Egoizm va altruizm” tushunchalarini jurnalistik uslubda yoritadi, ularning psixologik, falsafiy va ijtimoiy o‘rinlarini tahlil qiladi. Egoizmning sog‘lom va xudbin shakllari, altruizmning foydalari va chegaralari, shuningdek, O‘zbekiston jamiyatidagi akslari haqida so‘z yuritiladi. Qo‘shimcha ravishda, mazkur tushunchalarning iqtisodiy va ijtimoiy ta’siri, zamonaviy misollar va statistik ma’lumotlar keltiriladi. Maqola egoizm va altruizm o‘rtasidagi muvozanatni topish bo‘yicha amaliy maslahatlar bilan yakunlanadi. Keng o‘quvchi auditoriyasiga mo‘ljallangan ushbu maqola o‘zbek jamiyatining dolzarb masalalariga urg‘u beradi.