TANQIDIY PEDAGOGIKA ORQALI O‘QUVCHILARNING IJTIMOIY FAOLLIGINI OSHIRISH - Ikromova Sitora Akbarovna (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Mazkur maqolada tanqidiy pedagogika konsepsiyasi asosida o‘quvchilarning ijtimoiy faolligini shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. O‘quvchilarda tanqidiy fikrlash, ijtimoiy ong, fuqarolik pozitsiyasi va faol hayotiy pozitsiyani shakllantirishda tanqidiy pedagogikaning o‘rni, usullari hamda ta’lim jarayoniga tatbiq etishning istiqbollari tahlil qilinadi.