O‘QUVCHILARNING IJODIY FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISHDA BADIY ASAR TAHLILINING AHAMIYATI - Axunova Muxlisa Abdumutalib qizi (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarning ijodiy fikrlashini shakllantirishda badiiy asar tahlilining o‘rni yoritilgan. Adabiyot darslarida badiiy matnlarni tahlil qilish orqali o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, muammoli vaziyatlarga ijodiy yondashish, voqealarni tahlil qilish va xulosa chiqarish ko‘nikmalari rivojlanadi. Maqolada tahliliy darslarning metodik asoslari, pedagogik yondashuvlar, amaliy tavsiyalar va katta yoshdagi o‘quvchilar bilan ishlashda e’tiborga olinadigan jihatlar keng yoritilgan. Shuningdek, badiiy asarlar orqali estetik tarbiya, tanqidiy fikrlash va milliy qadriyatlarni singdirish imkoniyatlari ham tahlil etilgan.