IMKONIYATI CHEKLANGAN O‘QUVCHILAR UCHUN AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARINI O‘QITISHDA MOSLASHTIRILGAN YONDASHUVLAR - Nazarboyev Sardor Raim o‘g‘li (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Mazkur maqolada imkoniyati cheklangan o‘quvchilar uchun axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini (AKT) o‘qitishda qo‘llaniladigan moslashtirilgan yondashuvlar yoritilgan. Har xil nogironlik turlariga ega o‘quvchilarning ehtiyojlariga mos texnologik vositalar, pedagogik metodlar va individual o‘quv muhitini shakllantirish yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, dars jarayonida turli AKT vositalaridan foydalanish, multimodal ta’lim, muqobil baholash va inklyuziv metodikalar orqali ta’lim samaradorligini oshirish yo‘llari ochib berilgan. Maqolada O‘zbekistondagi amaliy tajribalar va istiqbolli yo‘nalishlar ham keltirilgan.