GREEN CAR: QISHLOQ XO‘JALIGIDA NAZORATNI YENGILLASHTIRUVCHI AQLLI ROBOT - Qurbonov Shuhratbek Bahtiyorjon o‘g‘li (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Ushbu maqolada qishloq xo‘jaligida tomchilatib sug‘orishdan so‘ng daladagi tuproq namligini o‘lchash va o‘simliklarning to‘liq hamda sog‘lom o‘sishini ta’minlash uchun ishlab chiqilgan kichik robot — Green Car haqida fikr yuritiladi. Qurilma GPS orqali boshqariladi, quyosh paneli bilan jihozlangan bo‘lib, dala bo‘ylab yurib, yer namligi haqidagi ma’lumotlarni taqdim etadi. Bu esa sug‘orish jarayonini nazorat qilishni osonlashtiradi, xatoliklarni kamaytiradi va hosildorlikni oshirishga yordam beradi.