MUSIQA PEDAGOKIKASI “MAKTABGACHA TA’LIM TIZIMIDA MUSIQIY RIVOJLANISHNING AHAMIYATI VA METODIKASI” (NAZARIY VA AMALIY JIHATLAR) - Suyunboyeva Mehriniso Aktamjon qizi (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Ushbu maqola maktabgacha taʼlimdagi bolalarning musiqiy qobiliyatlarini rivojlantirishning dolzarbligi, musiqiy taʼlimning psixologik va pedagogik asoslari, shuningdek, amaliy metodikalar bilan tanishtiradi. Musiqiy o‘yinlar va ritmik mashqlar, bolalarning musiqiy qobiliyati, ritmni his qilish, jamoada ijro etish usullari tahlil qilingan. Tadqiqot asosan 3-6 yoshli bolalar uchun mo‘ljallangan musiqiy dasturlar va metodlarni tahlil qilishga qaratilgan. Maqola natijalari maktabgacha taʼlim jarayonida musiqani joriy etish, uning bolaning umuminsoniy rivojlanishidagi o‘rni, shuningdek, musiqiy faoliyatni yaratishda foydalaniladigan interaktiv usullarning ahamiyatini ochib beradi.