TERGOV JARAYONIDA AYBLANUVCHINING HUQUQ VA MAJBURIYATLARI - Odilov Nozimjon Jumanazar o‘g‘li (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
O‘zbekiston Respublikasi Jinoyat-protsessual kodeksida mustahkamlab qo‘yilgan ayblanuvchining huquq va majburiyatlari mazmunan yoritiladi. Ayblanuvchining protsessual maqomi, himoya huquqi, shaxsiy erkinlik va adolatli sudlov kafolatlari tahlil qilinadi. Mazkur huquq va majburiyatlar tizimi jinoyat protsessining muhim tamoyillaridan biri bo‘lib, aybsizlik prezumpsiyasi, qonun ustuvorligi va inson huquqlarini ta’minlashda alohida ahamiyat kasb etadi.