BOTANIKA LABORATORIYA MASHG‘ULOTLARI KICHIK GURUHLAR BILAN ISHLASHDA O‘ZLASHTIRISH KO‘RSATKICHLARINING OSHISHI - Alaviddinov Muhammad Haqayidxon o'g'li (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Mazkur maqolada botanika fanini o‘qitishda laboratoriya mashg‘ulotlarini kichik guruhlar shaklida tashkil etishning samaradorligi yoritilgan. Tadqiqot davomida o‘quvchilarning bilimlarni chuqur o‘zlashtirish darajasi, mustaqil fikrlash, amaliy ko‘nikmalarni shakllantirish hamda hamkorlikda ishlash qobiliyati tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, kichik guruhlar bilan ishlash laboratoriya mashg‘ulotlarida talabalarning o‘zlashtirish ko‘rsatkichlarini sezilarli darajada oshiradi.