MILLIY QADRIYATLARGA ASOSLANGAN TA’LIM-TARBIYA JARAYONIDA SHAXSNING EMOTSIONAL BARQARORLIGINI TA’MINLASHNING PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARI - Miraliyev Shahzod Jahongir o'g'li (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Ushbu tezisda milliy qadriyatlar negizida tashkil etilgan ta’lim-tarbiya jarayonining shaxsning emotsional barqarorligiga ta’sir etuvchi omillari yoritilgan. Shaxsning his-tuyg‘ulari, ijtimoiy moslashuvi va ma’naviy-axloqiy kamolotini ta’minlashda zamonaviy pedagogik texnologiyalarning milliy qadriyatlar bilan uyg‘unlashgan shakllarini qo‘llash bo‘yicha ilmiy tahlillar keltirilgan. Mazkur yondashuv yoshlar ongida milliy o‘zlikni anglash, barqaror psixologik holatni shakllantirish va ijobiy emotsional muhit yaratishda muhim ahamiyat kasb etishi asoslab berilgan.