YASHIRIN (ASIMPTOMATIK) SIFILIS VA HOMILADORLIK ASORATLARI. - Jo‘rayev Farrux G‘afforovich; Qurbonova Dilfuza O‘tkir qizi (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2026)
Yashirin (asimptomatik) sifilis klinik belgilarsiz kechadigan, ammo serologik testlarda aniqlanadigan infeksion kasallik bosqichidir. Homiladorlik davrida aniqlanmagan sifilis homila va yangi tug‘ilgan chaqaloqda og‘ir asoratlarga, jumladan tug‘ma sifilis, o‘lik tug‘ilish va neonatal o‘limga olib kelishi mumkin. Ushbu maqolada yashirin sifilis patogenezi, diagnostikasi, homiladorlikka ta’siri va profilaktik choralar yoritiladi.