ZULFIYAXONIM: SHARQ NAFOSATI VA SADOQATINING ADABIY FENOMENI - Yuldasheva Xurshida Begijanovna (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek she’riyatining yorqin vakili Zulfiyaxonim Isroilovaning ijodiy merosi, uning xalqaro adabiy aloqalardagi o‘rni va "sadoqat kuychisi" sifatidagi ijtimoiy-ma’naviy ahamiyati tahlil qilinadi. Shoiraning nafaqat adabiyot, balki xalqaro diplomatiyadagi faoliyati tarixiy faktlar asosida yoritilgan.