YUQORI HIMOYA XUSUSIYATIGA EGA MAXSUS KIYIMLARNI LOYIHALASHDA INNOVATSION MATERIALLARNING ROLI. - F.A.Sodiqova; M.A.Rizametova (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2026)
Mazkur maqolada yuqori himoya xususiyatiga ega maxsus kiyimlarni loyihalash jarayonida innovatsion materiallarning o‘rni va ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Zamonaviy aramid tolalar, membrana materiallar, nanoqoplamalar va aqlli tekstil texnologiyalarining himoya, ergonomik hamda ekspluatatsion ko‘rsatkichlarga ta’siri tahlil qilinadi.