USMON NOSIR “NIL VA RIM” DOSTONINING FALSAFIY-ESTETIK TAHLILI - Nuraliyeva Nasibahon Axmadqulovna (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotining yirik namoyondalaridan biri Usmon Nosir ijodida muhim o‘rin tutgan “Nil va Rim” dostonining falsafiy-estetik mohiyati tahlil qilinadi. Asarda makon va timsollar orqali inson, zulm, erk,va ma‘naviy ozodlik masalalarining badiy ifodasi ochib beriladi. Dostondagi obrazlar tizimi, ramziy qatlam va muallifning ijtimoiy-falsafiy qarashlari zamonaviy estetik-falsafiy nuqtai nazaridan yoritiladi.