AQLI ZAIF BOLALARNING RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI - Jabbarganova Quvonch Maqsud qizi (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Ushbu maqolada aqli zaiflik (intellektual nuqson) tushunchasi, uning sabablari, turlari va aqli zaif bolalarning rivojlanish xususiyatlari koʻrib chiqilgan. Maqolada intellektual, ijtimoiy, til, harakatiy va psixologik rivojlanishning xususiyatlari, shuningdek, aqli zaif bolalarni rivojlantirishda taʼlim, tarbiya va ijtimoiy moslashuvning ahamiyati taʼkidlangan. Bolalarni jamiyatga moslashtirish uchun maxsus pedagogik va psixologik yondashuvlar, shuningdek, ota-onalar uchun amaliy tavsiyalar keltirilgan. Maqolada aqli zaif bolalarning hayot sifatini yaxshilashga qaratilgan usullar va tavsiyalar keltirilgan.