IONLANISH VA REKOMBINATSIYA JARAYONLARI - M.X. Boboqulova (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Ushbu maqolada ionlanish va rekombinatsiya jarayonlarining fizik mohiyati, ularning tabiatdagi va texnologiyadagi ahamiyati yoritiladi. Ionlanishning turli mexanizmlari, rekombinatsiya turlari va ularning o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilinadi. Shuningdek, bu jarayonlarning plazma fizikasi, yarimo‘tkazgichlar va biologik tizimlardagi ahamiyati ham muhokama qilinadi.