METALLGA ISHLOV BERADIGAN ASBOBLARNI SOZLASH, TA’MIRLASH VA SAQLASH TEXNOLOGIYASI. METALLGA ISHLOV BERISH ASBOBLARINI SOZLASHNI O‘RGANISH. - Ismailova Momogul Hamraboy qizi; Safarov Sherbek Hamza o‘g‘li; Sattarov Sattorbek Buvaxon o‘g‘li (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Ma’lumki, keyingi yillarda mashinasozlikda texnika va texnologik jarayonlar ildam qadamlar bilan takomillashib rivojlanishi bilan yangi-yangi yuqori puxtalikka, korroziyaga bardosh konstruksion materiallardan keng foydalanilmoqda. Shu bilan ularni ishlab chiqarish va ishlatish sohalari, texnologik jarayonlar mexanizatsiyalashib va avtomatlashtirilishi natijasida ish sharoiti yaxshilanib, sifatli, raqobat bardosh, ko‘plab xilma-xil mahsulotlar ishlab chiqarilmoqda.