XALQ OG‘ZAKI IJODI VOSITALARINING YOSHLAR VATANPARVARLIGINI SHAKLLANTIRISHDAGI O‘RNI. - O’rinova Nilufar Muhammadovna; Solijonov Yahyojon Abdulvohid o‘g‘li (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Yurtimizda amalga oshirilayotgan keng ko‘lamli islohotlar jarayonida yosh avlod tarbiyasi, ularning ma’naviy-axloqiy kamolotini ta‘minlash masalasi davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biri sifatida e’tirof etilmoqda. Vatanparvarlik - bu nafaqat Vatanga bo‘lgan muhabbat, balki xalq, el-yurt taqdiriga daxldorlik, tarixiy merosga sadoqat, milliy g‘urur va ijtimoiy mas’uliyat hissidir. Shuningdek, Prezidentimiz Sh.Mirziyoyev o‘z nutqlarida yoshlarni vatanparvarlik ruhida tarbiyalashning ahamiyatini ko‘p marotaba ta’kidlagan. Masalan, 2017-yil 30-iyunda yoshlar bilan uchrashuvida “Vatanparvarlik har bir davlat hayotining ma’naviy asosi hisoblanadi va jamiyatni har tomonlama rivojlantirish borasida eng muhim safarbar etuvchi kuch sifatida namoyon bo‘ladi” deya fikr bildirgan.