POLITEХNIKUMDA ONA TILI DARSLARIDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH USULLARI - Davletova Laziza Nazirvoyevna (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Ushbu maqolada politeхnikumlarda ona tili darslarini tashkil etishda zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati, imkoniyatlari va usullari yoritilgan. Zamonaviy ta’lim yondashuvlari asosida darslarni tashkil etish orqali o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, muloqot madaniyati, savodxonlik, kasbiy nutq ko‘nikmalarini shakllantirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, maqolada interfaol metodlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, loyiha asosidagi yondashuv kabi ilg‘or usullarning dars jarayonidagi o‘rni va samaradorligi amaliy misollar asosida tahlil etilgan.